©  Foto:

Søby

Med både værft, bindingsværkshuse og naturområder i særklasse er Søby lidt af en perle på det nordvestlige Ærø.

Søby er den mindste af Ærøs tre hovedbyer, men vinder på smukke omgivelser. Her finder du både små bindingsværkshuse og moderne nybyggerhuse.
Alt sammen tæt placeret ved havnen, som ligger få minutter fra alt. Byen ligger også tæt på utroligt mange smukke naturområder og attraktioner, som alle er en udflugt værd.

By og havn i tæt forening

Havnen i Søby er omdrejningspunkt for mange ting, bl.a. øens erhvervsfiskere, øens største arbejdsplads, Søby Værft, og øens eneste 100 % eldrevne færge M/F Ellen. I smuk forlængelse af havnen finder du lystbådehavnen og en dejlig sandstrand med badebro og klart vand. Her er både legeplads og minigolfbane inden for rækkevidde og stedet er ideelt for børnefamilier.

I toppen af byen – og kun 3 minutters gang fra havnen – finder du en smuk kirke fra 1745. Tæt ved står også Søby Mølle, der betragtes som byens vartegn.

Forstad til Skjoldnæs fyr og golfbane

Kører du mod nord og gennem landsbyen Haven, kommer du til et af landets smukkeste fyr, Skjoldnæs Fyr, som stadig sender sine blink ud over havet om natten. Det blev bygget i 1881; en 22 meter høj, rund bygning opført i bornholmsk granit. Fra tårnets top har du i klart vejr en storslået udsigt over
Østersøen, Lillebælt og Det Sydfynske Øhav. Omkring fyret er der anlagt en af Europas smukkest beliggende seaside golfbaner

Rundt om Søby

Søby byder på fine overnatningsmuligheder, bl.a. Søby Camping med havudsigt, gode indkøbsmuligheder, bager, udpræget lokaldialekt og kort afstand til naturskønne områder. I landsbyerne omkring Søby finder du mange, små gårdbutikker og gode udflugtsmuligheder. Gå fx over Søby Volde ved Søbygaard til Vester Mølle, gør brug af de gode fiskespots ved Næbbet eller gå en tur rundt om Vitsø og nyd det unikke fugleliv.

Hvor Marstal og Ærøskøbing har badehuse, finder du på Jørbæk Strand i udkanten af Søby en række fiskerhuse, som stadig bruges den dag i dag.
Hver sommer danner Søby ramme for den lokale kunsthøjskoles gratis udstilling. På Søbygaard lyder der fra maj til september klassiske toner, når verdensklasse navne inden for klassisk musik gæster herregården.

Social media: