Søbygaards sal klar til marked

Praktikplads på Søbygaard

Foto: David Wæverstrøm

Kunne du tænke dig en praktikplads i det Sydfynske Øhav med stor medbestemmelse og mange muligheder? Så skal du komme til Søbygaard!

Søbygaard - porten til et øhavsliv
På to kunstige øer omkranset af voldgrav og sø, ved siden af et voldanlæg fra 1200-tallet ligger Oplevelsescenter Søbygaard, herlighedsværdien er stor og her formidles stedets historiske værdi og forbinder det til Ærøs særlige natur- og kulturhistorie. Søbygaard er gået fra at være en del af Ærø museum til at være selvstændig oplevelsescenter, der er derfor gang i en masse spændende forandringer, og visionerne er store. Som praktikant får du lov til at bidrage til denne proces og være med til at forme den fremtidige formidling. 

Som praktikant vil du få mulighed for at…

 • … prøve kræfter med levende formidling til forskellige målgrupper; særligt turister og børnefamilier.
 • … være med i formidlingsprojekter fra udvikling til afvikling.
 • …  prøve kræfter med hele din Naku-værktøjskasse. 
 • … deltage i den daglige drift, kontakt med de besøgende og ad hoc opgaver på vores oplevelsescenter.
 • … mulighed for at teste pludselige og skøre idéer af.
 • … eller noget helt sjette, som du brænder for. Vi er klar på det hele! 😀
   

Hvem er vi?
Vi er en lille arbejdsplads, der består af leder Stine (uddannet Natur- og Kulturformidler), en formidlingsansvarlig Sofie (uddannet Natur- og Kulturformidler), en regnskabs- og caféansvarlig Julie og flere timeansatte. Når vi er flest, er vi omkring 12 mennesker, og sammen skaber vi rammerne for unikke oplevelser gennem både formidling, udvikling, cafédrift og meget mere.
Det er et krav, at du har lyst til og trives i at være en del af et lille team, hvor vi løfter i flok - og hygger os undervejs (vi har fx en lille bogklub, som du kan være en del af 🙂)

Søbygaard er ejet af en forening af frivillige, som alle lægger mange kræfter i at bevare og forbedre stedet, du vil derfor få kendskab til hvad godt lokalmiljø og ærøsk viljestærke kan.

Hvem er du?
Vi forestiller os at du:

 • Er ansvarsfuld og initiativrig.
 • Kommer fra en relevant uddannelse fx Natur- og Kulturformidling, Kultur og Formidling el. lign. 
 • Har lyst til at være på og servicemindet store dele af arbejdsdagen, da vi alle er en stor del af gæsternes oplevelse her.
 • Har lyst til at arbejde med formidling i krydsfeltet mellem natur og kultur.
 • Har lyst til at udnytte muligheden for at skabe et meningsfuldt praktikprojekt, hvor vi selvfølgelig tilbyder al den sparring du har brug for.
 • Har lyst til og mod på at flytte til Ærø og være en del af et stærkt lokalmiljø, som er klar til at gribe dig.  

Vi tilbyder et fleksibelt arbejdsliv, hvor vi hver især byder ind med det, vi er gode til og lærer fra os til hinanden. Vi forventer at alle medarbejdere (inkl. praktikanter), kan arbejde selvstændigt, overholde aftaler og byder ind med initiativer, så vi kommer i mål med vores opgaver - og beder om hjælp, hvis det kniber med tid eller kompetencer. 

Mød Sofie (på billedet nedenfor)
Natur- og Kulturformidler, Formidlingsansvarlig på Søbygaard 

formidling ved vandkanten

Foto:Marcel Lesch

“Når man er en del af Søbygaard, er man en del af en flok gode mennesker, som alle har Søbygaard tæt inde på livet. Vi er et team med mange forskellige uddannelsesbaggrunde, hvilket giver rig mulighed for at søsætte ideer, spille bold med hinanden og udvikle sig sammen. Som Natur- og Kulturformidler er der mulighed for at bruge de forskelligartede kompetencer, vi har lært på studiet, og få dem til at spille sammen om noget helt konkret.”

Praktisk
En praktikperiode hos os kunne løbe fra juli til november, men vi er åbne for andre forslag. Det vil være muligt at supplere økonomien med timer som studentermedhjælper tilpasset praktikperioden. Vi kan derudover hjælpe med at finde bolig, og busserne er gratis på Ærø, så egen bil er ikke et krav eller et behov. 

Send din ansøgning til Stine L. Spørring (leder af Søbygaard, NaKu)
Stine@soebygaard.dk eller ring/skriv til 60682911 for eventuelle spørgsmål. 

Vi glæder os til at høre fra dig! 

Social media: